torstai 12. syyskuuta 2013

KURITON ARMEIJA TEKEE MIEHESTÄ HOMON



Mikäli vanhoja kuvauksia on uskominen monissa maissa armeijaan pakolla viedyt nuoret miehet alkoivat vuosikausia kestäneiden komennuksiensa aikana harjoittamaan seksiä toistensa kanssa. Arabian Lawrencen kuvaus Ottomaaniarmeijassa palvelleista anatolialaissotilaista antaa tällaisen kuvan. Hänen mukaansa yli puolet vuosien ajan pakolla armeijassa eri puolilla viettäneistä sotilaista oli saanut sukupuolitaudin kanssasotilaiden kanssa harjoitetun seksin vuoksi.

Kun nämä nuoruutensa armeijassa viettäneet miehet palasivat kotipaikkakunnilleen tautien runtelemina, häpeän tunne oli valtava. Sellaisten oli parempi antaa homoilla loppuelämä jossain sivummalla. Kukaan ei heille tyttäriään halunnut antaa. Moni olisi halunnut nuoruudessaan paremman kohtalon - vaimon ja perheen.

Nyt amerikkalaissotilaille on annettu oikeus homoilla. Miten tämä työn luonteen vuoksi helposti leviävä asia on nyt sitten kuvattu etuoikeudeksi? Voi olla, ettei Afghanistaniin ole kyetty kasvattamaan riittävää huoralaitosta vastaamaan USA:n armeijan kysyntään ja paikalliset ”huorat” lienee lähinnä tytöiksi puettuja teinipoikia.

Tosin Obaman aikana alkoi käydä selväksi, että amerikkalaiset häviävät myös Afghanistanissa kuten kävi Irakissa. Sodan voittamisen sijaan USA:n armeijaan värvätyn roska-aineksen suuntautuminen kääntyi kikkelidiplomatiaan. Varmaan mahtava voitajatunne, kun pääsee alistamaan toista miestä laittamalla kikkeliä suoleen. Vankiloissa on varmaan samanlaista egokiksin tunnetta hierarkian huipulla. Rikollinen tunne lienee amerikkalaisenkin olla Irakissa tai Afghanistanissa miehittämässä vihamielisiä kansoja. Homoilu ja huumeet lievittävät sellaisissa oloissa maailmantuskaa potevia urhoja.

Ottomaani-armeijaan oli siis levinnyt homoilu 1900-luvun alussa ja vain hetken päästä koko imperiumi luhistui. Homot suosivat perää tarjoavia uralla eteenpäin ja kaappaavat helposti kyseisen laitoksen valtaansa. Näin kävi myös Iranissa shaahin kaudella – ja mitä kävi: järjestelmä romahti.

Tästä syystä ymmärtää islamilaista Irania, joka yrittää kitkeä moista vitsausta hirttotuomioilla. Jokaisella kansalla on omat traumansa ja niistä toipuminen vaatii erilaiset lääkkeet. Singapore, Malesia ja Indonesia on hirttänyt huumeiden salakuljettajia. On muistettava, kuinka eurooppalaiset levittivät huumeita Intiasta Kiinaan ja Aasiaan. Huumeiden vastainen taistelu on siis myös jonkinlaista kolonialismista vapautumisen aikaa. Suomen kieltolaki lienee myös lähtenyt halusta aloittaa itsenäisyys puhtaana ja rodullisesti terveenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti