tiistai 26. maaliskuuta 2013

ITSEÄÄN PETTÄVÄ HOMOUS


Hurmahenkinen kirkkoherra janoaa huomiota ja saa aikaan Nokialla uuden mission. Sitten hän hairahtuu ja totuuden paljastuttua ilmoittaa: ”petin vaimoani, miehen kanssa”. Hänen aikaansaamaansa liikettä seuraamaan lähteneet eivät edes kehdanneet sanoa ääneen mitä tapahtui. He vain totesivat kirkkoherran poikenneen hyväksyttävän seksuaalisuuden poluilta tai vastaavaa. Silti tuo kirkkoherra itse ikäänkuin maiskuttelee: ”petin vaimoani, miehen kanssa”. Ei vaikuta katuvaiselta.

Kun tarkemmin perehtyy keissiin niin havaitsee, ettei kyse ollut miehestä. Vietellyksi joutunut nuorukainen oli 18-vuotias ja siis lain mukaan toki täysi-ikäinen. Tapahtumasta kertovan raportin mukaan nuorukainen oli kuitenkin henkisesti täysin riippuvainen irstaasta papista. Tuo presidentillistä Koivisto nimeä kantava pappi oli ryhtynyt seksuaalisesti ahdistelemaan nuorta poikaa ja oli antanut nuoren miehen ymmärtää, että papin seksitouhut olivat jonkinlaista eheyttämistä. Kun joku toinen kristillinen ryhmä sanoo, että ihmisiä eheytetään homoudesta pois, niin se on muka väärin. Varmasti huumeista ja alkoholista toipuvienkin määrä on marginaalisen pieni, mutta heitä sentään ohjataan hoitoon.

On todellakin kauniisti ilmaistu: petin vaimoani. Tosiasiassa han käytti uskonnollista ja henkistä väkivaltaa tyydyttääkseen saastaista himoaan ja tuhosi nuoren miehen elämää. Täytyi olla harkittu teko. Tulee mieleen melkein itsesääli. Olen vain ihminen ja petin vaimoani. Homouteen lankeava on todellakin valehtelun mestari ja ensimmäiseksi hän valehtelee itselleen.

Voisi kuvitella, ettei moinen ihminen, joka hautoo moisia likaisia ajatuksia pyrkisi papiksi. Papin ajatellaan olevan hyvää tarkoittavan ihmisen ammatti. Juuri papeiksi ja opettajiksi ja vastaaviksi, joissa saa suuren vallan nuoriin ihmisiin, hakeutuu perverssejä. Kuinka puhtoinen ajatus heillä voikaan olla itsestään.

En osaa sanoa Suomen nykyisen arkkipiispan homoudesta, mutta ainakin Turun suunnalla on kohistu kirkkoherrojen vastaavista homokytkennöistä. On mielenkiintoista kuinka joku papin hyväksikäyttämäksi joutunut nuori mies ajautuu huumekierteeseen ja jopa itsemurhaan. Silti tuollainen pappi voi nähdä itsensä jonkinlaisena sielunpaimenena, joka vain nauttii bonuksena hivenen seksistä eheytettävien nuorten miesten kanssa.

Katolisen kirkon suunnalla vihjattiin, että itse paavi erosi jonkin homorenkaan paljastumisen vuoksi. Ei siis olisi mikään ihme, vaikka Suomenkin kirkon homoverkot kiristäisivät arkkipiispaa avioliittoteeman suhteen. Naispapit lienee eniten kirkumassa Mäkisen korvaan.

Homoutta melkein yllytetään nyky-yhteiskunnassa ja sellaisesta toipuminen lienee vaikeaa. Kuuntelin televisiossa kun eräs 1980-luvulla homouteen sortunut Suomeen sittemmin muuttanut britti kertoi tarinansa: Hän sanoi kasvaneensa isättä ja kaivanneensa isää. Tuossa kaipuussa hän oli elellyt homosuhteissa joitakin vuosia, mutta oli alkanut eheytyä ja kaivata perhettä. Hän pääsi homoudesta eroon 1989 ja on siitä asti ollut kuivilla. Hän varoitteli omaan kokemukseensa pohjaten, ettei naisparien pitäisi saada adoptoida lapsia. Hän sanoi elämänsä ilman isää olleen sellaista hapuilua, ettei toivo sitä kenellekään.


1 kommentti:

  1. Pettää vaimoa.. no joo. Jos joku eronnut nainen työpaikalla piirittää pimppa märkänä ja sitten heikkona hetkenä työpaikkaristeilyllä sortuu, niin se on pettämistä, josta maksetaan kova hinta.
    Tämän Koiviston papin homoilu on sairautta, joksi koko toiminta pitäisi muutenkin luokitella. Jos alkoholisti haluaa toipua, on hänen myönnettävä voimattomuutensa sairautensa suhteen... Miksei samaa saa saarnata homoille?

    VastaaPoista